Премиерът в премеждие

boiko-borisov1Преди броени часове гражданите научиха от самия ни Премиер потресаващата новина, че животът му е в опасност. Едно писмо с изрязани букви, куршум и снимка – този зловещ набор от знамения не остави и капка съмнение относно намерението и целта на неизвестен нам до този час злодей. След като съдържанието на комплекта стана общоизвестно, някои недотам далновидни субекти побързаха да обявят опасността за мнима и заявиха, че всичко това е плод на недообмислен ПР и като цяло – една несериозна работа, която е подигравка с нас, гражданите. Противно на платените драскачи и лековерните блюстители на общественото спокойствие, аз ще бъда един от малкото гласове, които не ще се съгласят с тази цинична теза. Затова, сега дръзвам да прикова вниманието ви върху поредицата от знаци, които неминуемо доведоха до събитията от последните дни, както и да предоставя няколко насоки за краткосрочни действия на всички онези, които истински се притесняват, че Премиерът ни е в смъртна заплаха.

Но преди това, нека обърна внимание на една обезпокоителна тенденция. Много хора се аргументират, че ако би съществувала реална опасност за Него, то той не би я оповестявал публично, а ще да би наредил да се проведе тайно и съвсем секретно следствие, което да подсигури физическата му цялост. Уви, това са твърдения – недоносчета, които не отчитат главната цел на Премиера, а именно – да предупреди нас, неговите подопечни, да се приготвим за в случай, че поради някакво извънредно и злощастно събитие той внезапно се пресели в един по-добър свят (макар че кой свят би бил по-добър от този, управляван от него, за мен остава загадка).

А доводите за реалността на заплахата не липсват, нещо повече – те са очевидни. Да вземем например широката подкрепа на чистачките в тази страна, която Премиерът даде. Акт, нечуван по своя размах, смелост и далновидност. С метла в ръка, той ясно заяви своята позиция и с оголена риза се снима всред стотици цветя, въпреки латентната опасност от сенна хрема. Освен това, в практиката си Премиерът не е пропускал случай да подкрепи обикновените жени, като се снима с клубове по интереси и политически дружества на нежната половина от народа ни из цялата страна. Това обаче редовно хвърля в смут и дълбока завист мъжете на България. Особено онези мъже, които за прехрана карат тирове в нощта и наскоро с дни висяха гладни и намусени по границата ни с Гърция. И не са само те! Нека не забравяме за хилядите селяни – производители на домашна ракия, на които напоследък се падна нелеката задача да варят алкохол в казани, близки до размерите на епруветка. Този феминистичен уклон в продължение на години устойчиво дразнеше стожерите на един отдавна захвърлен патриархат и доведе неминуемо до натрупването на злост, омраза и помисли за убийство.

Но независимо какви всъщност са причините, довели до това трагично за Премиера ни дередже, всички ние трябва да сме подготвени в случай, че той бъде злощастно прегазен от ТИР, подло залят с домашна скоросмъртница или захлупен с кошче за боклук от Терминал-1 до пълно задушаване. Ето и няколко основни препоръки към населението за действие в случай на такава евентуална злокобна обществена авария:

– Оглеждайте се. Не се знае кой от вас точно ще бъде човекът, спасил Премиера. Ако видите съмнителен субект по джапанки и долнище на анцуг, който влачи касетка с развалени ябълки и бръщолеви несвързано – обезвредете го и се обадете в Агенцията за защита на потребителя, за да докладвате опит за продажба на развалена продукция;

– Ходете на групи. За предпочитане с преобладаващо количество жени в групата. Така ще имате възможност да се снимате с Премиера приживе и да запазите скъп спомен за него, докато още е сред нас.

– Живейте все едно днес е последния ден от живота на Премиера. Платете си всички данъци, глоби и други държавни налози. Не обжалвайте дела, по които сте страна, за да не товарите съдебната система. Осигурете се здравно, дайте отпечатък, косъм и снимка на зеницата си на Министерството на здравеопазването.

– Останете си прости, защото, както е казал Премиера, „Вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме“. Ако останете прости, ще направите Премиера щастлив, а всеки иска Премиерът му да е щастлив.

– Престанете вече да дъвчете темата за КТБ. Изглеждате като дребни, пресметливи душици, които за пет лева са готови да загърбят човещината. Дето се вика – откъдето дошло, там и отишло. Пари се изкарват, живот не се връща назад. Ценете Премиера, както и той ви цени и не го дразнете, защото негово е царството небесно.

материалът е писан за bunt.bg