“Брадатата жена – една национална трагедия” Иванка Курвоазие

Здравейте, приятели,

Отново се налага да се занимаваме с морал.
Това е приятно занимание, така че нека не губим време.
Сипах си втората ракия. За здравето на госпожица Вюрст.
Сега, един мъж от Австрия, един мъж, облечен като жена, една жена с брада, спечелила музикалния конкурс на Европейския съюз за радио и телевизия.
В 2014 година в България, това се оказа събитие от драматичен порядък.
В Kleta Majka Balgariq, където през 2014 година горят знамето на Европейския Съюз на публични места.
В Kleta Majka Balgariq една жена с брада се оказа твърде много.
Твърде много.
Твърде много.
Твърде много.
Разбирате ли? Една жена с брада, спечелила конкурс за популярна музика се оказа огромна обида за вярващите. За старостилците.
Значи да повторим. Един мъж, един определено женствен мъж, който, облечен в блестяща рокля, лесно провокира мъжките страсти, си позволява да си остави и брадата. И да спечели един конкурс.
Разбира се редно е да разгледаме какво представлява конкурса. Конкурс за поп музика. Всеки може да провери в уикипедия какво представлява поп музиката. Няма особени претенции за художественост. По – скоро представлява жанр, който иска да реализира продажби. Жанр, адресиран към масово потребление. Към младите хора.
И ето тук идва палитрата на възмущението. Между кроткия плач на уморените, последните мохикани на традиционните ценности и гневните защитници на морала. Които изпращат влака на света.
Едните плачат, а другите горят знамена на гарата в Симитли. Едните са кротки и се боят, че брадатите жени имат нещо против тях, а другите са последния напън на тази безпочвена омраза.
Но света върви напред приятели. Влакът вече е тръгнал.
Едните вече са влезли в отбора на патриарсите, а другите са в отбора на енергичните фанатици.
Една жена с брада е безобидна, приятели.
Безобидна. Тя няма нищо общо с педофилията. С некрофилията.
Една жена с брада е просто плесник за старците.
А колелата на влака с трясък подминават всичко това.
Само ние тук, с тоя непреодолим исторически комплекс се опитваме да продаваме някакви истини и да си дигаме рейтинга използвайки невежеството на най-необразованите, да спечелим гласовете на онези, които смятат че цената на свободата е едно безплатно кебапче.
Останалите въпроси са философски.
Въпроса за Свободата.
Въпроса за Разума.
Въпроса за Морала.
Старостилците винаги ще вържат брадатата жена с инцеста, педофилията, некрофилията и зоофилията. Те ще ни заплашват със Съдния Ден. С Разгневения Исус.
Но единственото което искат, са нашите пари, приятели. Запазването на статуквото. Разумът е толкова крехко сечиво. Всички религиозни и политически системи са се опитвали да го унищожат, да го затъпят, да го отнемат от ръцете на гражданите. Със съвсем разумни аргументи. Общуването между хората е съвсем крехко и толкова опасно. Единственото , което искат е да ни го отнемат, да повярваме, че сме ужасно различни. Че едните са заплаха за другите. Турци срещу българи, мюсюлмани срещу християни, бели срещу черни. Пешки срещу пешки. Потънали в кръв на шахматната дъска на политическата сцена, върху която се издигат колосите на Царете.
Те искат да изпитваме страх, срам и вина. Нищо повече. Да си плащаме данъците и да убиваме с камъни всеки, който представлява заплаха за статуквото.
Старостилците.
За тях една жена с брада е твърде много.
Те смятат, че не сме достатъчно умни за да различим доброто от злото и когато не изпадат в пристъпи на ярост стават сълзливи. Те са готови на всичко. И единственото, което им трябва са парите и послушанието ни.
Аз искам да развея тука знамето на разума.
Погледнете го.
То е немощно.
Дрипаво в хилядолетията.
То е единственият ни шанс.
И това грозновато същество, тази жена с брада вее това знаме.
Този изрод от цирка.
Защото писано е:
Бог избра онова, що е от долен род на тоя свят и е унижено, и това, що е нищо, за да съсипе онова, що е нещо.
Лека нощ.
Влака на света прелита край нас.

(Текстът е на Иванка Курвоазие. Макар и да спорим по някои извечни въпроси, както стана дори с тезата в този текст, то заслужава вниманието ви, защото е най-смисленото нещо , написано по въпроса)