ЗА ГЛУПОСТТА И ГОСПОДИН ЛУКАРСКИ

18930-3201 DS_442x800_960_539
48 часа след обявяването на изборните резултати, медийно активните граждани имат нов любимец, който успя за много кратко време да предизвика остри реакции, граничещи с ненавист, сформиране на група в социалната мрежа за искане на оставката му, както и да се превърне в заплаха за цялостта на една парламентарна група още преди групата да е сформирана и да влезе в Народното събрание.
С други думи, още не сме изяли едно депутатско кюфте, а вече го изходихме и то не на обозначеното за това място.
Господин Божидар Лукарски е завършил Националната гимназия за древни езици и култури, а след това Юридическия факултет на Софийския университет – с други думи, нищо не подсказва поради каква причина господин Лукарски е толкова глупав.
През юни 2014 година, господин Лукарски обявява, че Александър Стамболийски е зверски убит от комунистите и по случай тази годишнина отива да подкрепи протестите, организирани от интернет обществото ДАНС NO MORE, които вървяха вече година.  След всеобщ присмех и подигравки, господин Лукарски отново попада в забвение, където му е мястото, до откриване на предизборната кампания на Реформаторския блок, където той е председател на предизборния щаб. По случай откриването, господин Лукарски дава пространно интервю, в което разказва за новото си гадже от Движение България за гражданите, спира се пространно на темата дали тя може да танцува на кол, пламенно я защитава, обяснявайки, че тя просто ходи с майка си на латино танци и с това, очевидно, счита собствената си кампания на откровената глупост за открита.

Следват поредица глупави политически ходове, зад които поне съзираме и някаква корист, с която моментно се успокояваме, че господин Лукарски не е съвсем изгубен за колективното съзнание. Пример е изявлението за неучастие на СДС за избиране на политически лидер на РБ ден преди провеждането на самия избор.
Въпреки изобретателността на господин Лукарски, РБ успя да спечели 23 места.
Часове след избора, въпреки че господин Борисов и господин Местан – и двамата лидери на партии с по-висок процент на изборите от формацията на господин Лукарски – призоваха към повече мислене и повече мълчание, това се оказа абсолютно непосилно за нашия герой. И тъй както пролетта влияе на някои психически заболявания, така и изборната нощ отключи позаспалата глупост на господин Лукарски и той назова ангажиментите, които е поел писмено към избирателите си “трик”. След логичното възмущение, което се изля в социалната мрежа Фейсбук, господин Лукарски успя да изненада избирателите си с изказването, че “във Фейсбук можеш само да искаш оставката на жена си”. Това изказване, разбира се, не подлежи на сериозен анализ поради абсолютната си глупост, непремереност и сексизъм. То е толкова глупаво и смешно, че единственото, което заслужава да се отбележи в случая е, че когато ползвате ДАНС NO MORE за изтривалка, на която да си изтриете краката от полепналото историческо незнание, господин Лукарски, то не значи че и ние -потребителите, гласоподавателите, гражданите – сме забравили как се възползвахте от същото това интернет пространство за собствена облага.
Ние гледаме Вашата глупост и ни е срам от Вас.
Вие сте позор и то не поради някакво голямо престъпление, а поради това, че Вашата глупост досега ни развличаше, а трябваше доста бързо да разберем, че тя може да бъде фатална за цял един политически проект.