Нова година – нова Аз? Да бе, да!

images

 

В края на всяка година, някъде между тенджерите със сарми, изпразнените кредитни карти и липсата на задоволителен личен живот, си плюем на ръцете и правим списък на новогодишните обещания – онези, които ще променят завинаги посредственото ни битие и ще направят съществуването лесно, приятно и секси.

Но няма какво да се лъжем, още на 6-ти януари тези списъци изчезват в някое чекмедже и ние удобно забравяме за тях.

Защо?

Просто защото са невъзможни за изпълнение:

1. “Да отслабна”

Ох, нека си го кажем. Няма да отслабнеш! Има вероятност да свалиш някое и друго кило покрай пролетното почистване, но как ще откажеш всички тези банички, малки тортички с приятелки, сладолед и топъл хляб с масло и шунка, гарнирани с доматки, вино и шоколадов десерт? Няма как.

Ти не си такъв човек. Прикачи си титлата “бохем” или “жена – ценител”, запиши се на готварски курс икогато ти кажат, че трябва да се отслабва, гледай презрително и цитирай Джулия Чайлд.

2. “Да започна да спортувам”

О, да , разбира се. Това, което е най-вероятно да се случи, е да си купиш карта за фитнеса, някой нов скъп клин и да идеш на две тренировки, където да заспиш от скука върху тренажора, да се изумиш, че някой може да вдига гирички доброволно и да се потиснеш от грациозните манекенки, които те заобикалят.

Спортът е за комплексирани слабаци без самочувствие и свободно време, а ти не си от тях.

3. “Да прочета Достоевски и да изгледам всичко на Фелини, за да стана по-културна”

Вероятно ще умреш от скука още на 23-та страница на “За унижените и оскърбените”, а филмите на Фелини са чернобели и там не играе нито Бенедикт Къмбърбач, нито Брад Пит. Прочети в Уикипедия за какво става въпрос и се опитвай да не изглеждаш най-глупавата на масата. Не забравяй – разликата между теб и хората, които говорят вещо по тези теми, е, че те се преструват по-умело.

4. “Да съм по-мила с децата и да им обръщам внимание”

Това е хубаво новогодишно обещание, но те нарочно те саботират.

Не си сгъват пижамата, не си вдигат чинията и много им знае балалайката. А и кой може да бъде мил още от 6 часа сутринта, когато ти се иска да си мъртва, вместо да им правиш закуска? Освен това, уроците им са толкова отегчителни и неразбираеми.

Като ги четеш, се чудиш как си успяла да завършиш средно образование.

5. “Да бъда по-целеустремена и амбициозна”

Оффф… а тъкмо излезе новият сезон на “Game of thrones”. И искаш да си тръгнеш по-рано днес от работа.

Всъщност не напредваш, защото всички те мразят и ти завиждат. Особено Маринела от “Човешки ресурси”. Глупачка.

И семейството ти те потиска с вечните си изисквания.

6. “Да си намеря хоби, да разширя кръга на интересите си”

Не познаваш нито една жена с хоби. Мъжете имат хобита, но те просто ги ползват като претекст да стоят далеч от вкъщи.

Сещаш се как баба ти навремето шиеше гоблени, може пък и ти да опиташ? Фантазираш как ще седнеш до радиатора и ще надиплиш едни слънчогледи на Ван Гог за часове.

Реалността – в продължение на дни ще се опитваш да започнеш правилно, ще ругаеш и оплиташ конци. Бебето все ще намери една от иглите, та да се убоде, и няма да можеш да си догледаш сериала. Пълен провал, по-добре зарежи.

7. “Да разбираш мъжете повече и да си осигуриш перфектната любовна връзка”

Мъжете са прости като нахут, това всеки го знае, и единствената причина, поради която не се разбираш с тях, е че те не искат (съвсем умишлено) да те оценят и да ти въздадат заслуженото.

А колко грим, парфюми и пари за фризьор отидоха, за да ги разбереш по-правилно! Препоръчваме ти курс при life coach. Не, че нещо ще се промени, но като се изръсиш една солидна сума пари, ще разбереш, че нещата са непоправими, ще се отпуснеш, ще ти стане по-добре и мъжете сами ще започнат да идват.

В обобщение – ти си кауза пердута, предай се и се пробвай да се заобичаш такава, каквато си.

(До лятната ваканция има много време, тогава ще му мислиш пак.)

 

Материалът е писан за edna.bg